Translate

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

"Stereot" kevät 2015

2015

Kevät

Olin jo pitkään haaveillut sisäkorvaistuke kuulolaitteista molemmissa korvissa ja ottanut asian puuheeksi lääkärini Antin kanssa. Tunne oli huumaava, kun Antti kevään tarkastusksessa kertoikin asioiden etenevän ja tapasin leikkaavan lääkärini Aarnonkin samalla.

  
   

Leikkaus oli toukokuun alussa ja tämän "selfien" nappasin parin tunnin päästä leikkauksesta.
Kipuja minulla ei ollut missään vaiheessa, ainoastaan niska jumittui koholla nukkumisesta.
Kävi ilmi että korva oli jo todella arpeutunut. Aarno totesi, että odottelu olisi voinut johtaa siihen, että leikkausta ei olisi enää pystytty tekemään arpikudoksen vuoksi. HUH onneksi Antin kannustamana pääsin leikkaukseen! Vaikka korva arpeutuu lisää, se ei enää vaikuta kuulemiseen.
Muistoni ensimmäisestä leikkauksesta 10 vuotta aiemmin olivat erilaisia. Ainakin ulkonäköni leikkauksen jälkeen muistutti lähinnä Kassi Almaa. Nyt kaverit ei edes huomanneet, että minut oli leikattu. Kuvasta näkyy miten siisti haava oli ja miten vähän tukkaa leikattiin.





Kuukausi leikkauksen jälkeen laite käynnistettiin ja Aarno teki ensimmäisen säädön. Kuulin heti sanoja ja olin tosi huojentunut ja onnellinen. Kävin "hieno"säädöissä vielä pari kertaa kuukauden aikana. Mukaan kotiin lähti kassillinen lisävarusteita. Varustekassikin oli kasvanut puolella kymmenessä vuodessa. Kuvassa uusi laite ja kaukosäädin.





Uusi ja vanha koje eroavat ulkoisesti toisistaan tosi vähän, mutta ominaisuuksissa ja säätö mahdollisuuksissa kyllä! Lääkärini Aarno ei voinut säätää samanlaisia ominaisuuksia vanhempaan laitteeseen, eikä siihen kuulu kaukosäädintä. Molempiin laiteisiin saa useamman ohjelman, joissa on otettu erilaiset taustalta tulevat hälyäänet huomioon esim kahvilassa. Kaukosäädin on osoittautunut tosi käteväksi. se on pienen puhelimen kokoinen ja sillä voi huomaamatta vaihtaa halutulle kanavalle. 



Kojeissa on ladattavat akut, jotka yöksi laitan latautumaan. Olen kyllä yksin ollessani nukkunutkin laite päässä ja hyvin on pysynyt! Laitehan kiinnittyy pienellä mangneetilla ihon alla olevaan osaan. Tässä kuvassa kiinnitin laitteen päälle, mutta normaalisti laitetta ei huomaa hiusten alta.




Vauhti vinkki ;)



Sidon tukkani letille, kun meno on vauhdikkaampaa. Hiukset suojaavat näin kuukokojeita, eikä tarvitse olla huolissaan huitojista! Kukat on kiva lisä!


1 kommentti:

  1. Ihana juttu �� Kiitos että jaat kanssamme tämän! Hyvää kesän jatkoa! Terkuin toinen kuulokamu Minna!

    VastaaPoista